Comiat a Gemma Bas

2 12 2010

Gemma Bas: “M’agrada més treballar amb adolescents”

Gemma Bas va ser la nostra professora de llengua catalana i literatura el curs passat. Va estudiar la carrera de filologia catalana, ja que, segons el que ella diu, l’assignatura de català era la que més bé li anava pel que fa a les notes. L’any passat ens explicava que havia treballat en un total de 7 instituts diferents de Catalunya i no disposava de plaça fixa. Com que residia a la comarca de l’Anoia, per anar a la SES de Calldetenes havia de fer un viatge d’una hora i mitja.

Va venir a la SES de Calldetenes com a substituta de la professora de català Rosa Lladó i va exercir de professora al centre durant el primer i el segon trimestre del curs anterior.

Amb poc temps es va guanyar l’apreci i el reconeixement dels seus alumnes gràcies al seu esforç del dia a dia i la seva simpatia. Està clar que va ser una professora que va agradar a tothom, tant als alumnes com als companys de treball. Cal destacar que, tal i com hem dit, cada dia havia de fer 3 hores de viatge, per anar de l’Anoia fins a Calldetenes i tornar.

En motiu de la seva marxa, la SES Magazine li va organitzar una petita entrevista escrita on ella pogués expressar la seva opinió sobre els aspectes de la SES de Calldetenes, i com havia viscut aquesta curta estada al nostre centre.

A continuació us deixem amb l’entrevista, que està transcrita textualment amb les seves paraules.

1. Com ha estat l’experiència d’estar en aquest institut? T’ha agradat?

M’ha agradat molt estar en aquest institut. És un institut molt petit i no havia estat mai en un institut d’aquestes característiques. Tampoc no havia estat mai en una SES. I sí, m’ha agradat molt. He trobat que tothom es coneix i que tothom és com molt de poble i això m’agrada perquè jo també ho sóc. He treballat molt bé.

2. Amb què et quedaries dels alumnes que has tingut aquí? I amb què no?

Què és el que he trobat més positiu… bé, per l’assignatura que faig el més positiu o el més fàcil que he trobat és que tothom sigui catalanoparlant i tingui un bon nivell de llengua encara que sigui a nivell oral, no? A l’escrit encara hi estem treballant, i hi haurem de treballar-hi més. I de negatiu… no ho sé… negatiu res. Tot és bastant normal pel que fa a l’edat, no? Hi ha dies bastant moguts i hi ha dies que són millors però de negatiu res. Tot és previsible.

3. T’hauria agradat poder-te quedar més temps?

I tant, sí, sí… Jo estic aquí des del primer dia, des  que va començar el curs i ara ja estava ben situada i acostumada a vosaltres (riure).

4. Penses que és bo a nivell d’un professor estar en diferents centres?

I tant, és bàsic. És bàsic perquè els professors aprenem molt allà on anem de fer maneres diferents, coneixem gent diferent i grups diferents, no? Aquí per exemple només hi ha ESO i altres llocs trobaràs Batxillerat, hi trobaràs potser cicles o altres maneres de fer que són molt importants alhora de formar-te i aprendre coses.

5. Com ha estat la relació amb els teus companys des d’un principi?

Perfecte, perfecte… Van ser molt acollidors. Jo vinc de molt lluny i em van entendre molt i m’han donat molt suport i bé, segur que surto d’aquí amb algun amic perquè ens hem portat molt bé aquests mesos.

6. Creus que se’t trobarà a faltar?

Home, no ho se… Això (riure) ja ho veureu després de Setmana Santa que ja no hi seré… Espero que una mica no? (riure).

7. Què té la SES de Calldetenes que no tinguin els altres instituts en els quals has estat?

Que té, dons primer això… la familiaritat aquesta que m’he trobat, que tothom es coneix i això dons no… Jo havia estat en centres més grans i això no ho havia vist. I… bé, per la resta, tot bastant igual.

8. Ens podries explicar alguna anècdota que hagis viscut aquí?

No ho sé, de moment no n’he viscut cap en especial, però sempre hi ha coses que fan riure i moments bons, perquè jo… m’agrada molt més treballar amb adolescents per això; perquè teniu més joc de bromes i d’entendre coses que no pas els nens petits i a mi m’agrada.

“Us felicito molt per la revista i crec que és molt interessant. Us ecoratojo a seguir-la durant molts anys i que això us doni una experiència d’escriure i d’apendre a buscar informació i que continueu al màxim.”

Els alumnes de 3 d’ESO, per mostrar la seva gratitud i apreci de cara a la professora, van decidir confeccionar un moral on hi consta una foto de grup, un emotiu text de recordatori i totes les assignatures de tots els alumnes de 3r d’ESO.

Comentari de l’equip de la SES Magazine: Des de la SES Magazine i de part de tots els alumnes de 3r d’ESO, volem desitjar-te el millor i que continuis fent gaudir alumnes com ho hem fet nosaltres amb tu. Gracies per tot i que sàpigues que mai t’oblidarem.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: