Entrevista a Rosana Martínez

2 12 2010

Rosana: “Cantar és una cosa que agrada a tothom”

Rosana Martínez, professora de música de la SES de Calldetenes, ha organitzat aquesta coral per instruir els alumnes en la cultura musical. En aquests sis anys que fa que es dedica a l’ensenyament, ha pogut passar per diferents centres, i això l’ha ajudat molt per guanyar professionalitat i experiència.

A continuació, us deixem amb l’entrevista en forma de text que li vam realitzar, on podreu trobar més informació sobre la coral.

1. Què és la coral, què ofereix i qui hi pot participar?

A la coral hi participen un grup d’alumnes de 1r i 2n d’ESO de l’institut que tenen ganes de cantar. És totalment opcional.

2. Per quin motiu es va iniciar la coral? Va ser teva la iniciativa?

En tots els instituts que he estat, cantar era una cosa que agradava a tothom. Aquest any, en tenir una aula per poder assajar dotada d’un piano i altres instruments, vaig plantejar organitzar la coral. El resultat ha sigut bo.

3. Com és la participació per part dels alumnes?

En un principi, volia oferir la possibilitat de participar en una coral a tots als alumnes de l’institut, però a causa del reduït espai i a la poca estona disponible per assajar, vaig haver de canviar d’estratègia i oferir-ho només als alumnes de 1r i als més interessats de 2n d’ESO. La meva idea inicial era fer una coral força seriosa, però vaig haver de canviar els objectius degut a la falta de temps i a la gran quantitat d’alumnes que es van oferir. Vaig deixar de banda el objectius d’una coral seriosa (estudiar teoria, tècniques vocals) per fer una cosa com un “karaoke” (on tothom pot cantar i passar-s’ho bé).

4. Quin repertori canteu? Qui el tria?

Els estils els trien els alumnes i jo els hi indico quins estils es poden cantar i quins no. També els hi proposo algun altre estil. És important conèixer altres tipus de música que no només els que ells escolten.

5. Heu fet alguna actuació amb públic? Participeu amb altres centres?

Vam fer una actuació per la festa de Nadal a la SES i es van posar molt nerviosos. Em van fer patir una mica. Després vam fer una altra trobada a Lleida i estic contenta amb el què han après, amb el que els hi ha agradat i es nota que s’hi han enganxat molt. Tot això és molt positiu. En aquesta trobada a Lleida hi havia un total de 110 centres i 4000 alumnes, però abans també vam fer un altre concert més petit amb 4 centres a diferents punts de la ciutat de Lleida.

6. Quins objectius tens?

Aquest any ha estat com una prova on hem pogut veure quines coses són importants per poder cantar bé. De cara a l’any que ve m’agradaria fer una cosa una mica més seriosa; cantar cançons amb diferents tipus de veus i cantar estils de música més variats.

7. La coral compte amb alguna ajuda?

L’única ajuda que rebo, si es que se’n pot dir ajuda, és que em donen algun pati per assajar i si és necessari, alguna hora de lectura.

* Si no podeu reproduir aquest element interactiu assegureu-vos de tenir instal·lada l’última versió d’Adobe® Flash® Player. Per veure si ho teniu tot en ordre, podeu entrar a aquesta web http://get.adobe.com/es/flashplayer/ on podreu comprovar si el vostre navegador disposa de l’última versió del software i on, en cas contrari, podreu descarregar la seva darrera versió. Si tot hi així el problema persisteix i no podeu reproduir l’element, agrairíem que ens informéssiu de l’incident per poder-ho solucionar.
Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: