Terra Baixa al Teatre de Calldetenes

24 02 2011

ELS ALUMNES DE 4t D’ESO VAN ANAR A VEURE TERRA BAIXA

Concretament el dijous 17 de febrer, al Teatre de Calldetenes.

LA NOTICIA

Logo de "Encara Farem Salat"

"Encara Farem Salat" és el nom companyia que va representar l'obra.

El que vam veure el passat dijous al Teatre de Calldetenes no solament va ser una perfecte representació de l’obra teatral d’Àngel Guimerà, sinó també una excel•lent mostra de com l’art del teatre sap adaptar-se en qualsevol situació.

Segons van contar els propis actors de “Encara Farem Salat” (nom de la companyia teatral), la dificultat de representar Terra Baixa no es troba en la pròpia representació, sinó en el treball de rerefons que hi ha amb el propòsit d’adaptar l’obra a un públic juvenil. Aquestes adaptacions, requerides per Transeduca -empresa contractadora-, es fan absolutament evidents al llarg de l’obra. En primer lloc, la durada de l’obra es veu significativament reduïda (passant de les 2 o 3 hores originals als 50 minuts). En segon lloc, es redueix igualment el nombre d’actors (15 o 20 inèdits en l’obra original als 4). També és destacable la gran quantitat de modificacions tant lingüístiques com literàries, permetent així representar una obra a l’abast de la comprensió de quasi qualsevol.

En resum, la representació de Terra Baixa d’Àngels Guimerà per part de la companyia Encara Farem Salat ens va deixar amb un molt bon gust de boca. Tant l’apropiat repartiment com la correctíssima adaptació en constitueixen una obra altament recomanable i fins i tot imprescindible per aquells estudiants captivats per la gran magnitud i magnificència de la literatura catalana.

Els tres principals actors integrants de la Companyia.

 

QUÈ ÉS TERRA BAIXA I QUI ÉS ÀNGELS GUIMERÀ?

Sisena edició de Terra baixa.

Terra baixa és una obra teatral del dramaturg i poeta Àngel Guimerà, una de les més populars de totes les que va escriure. Aquest drama és una de les obres més representades i traduïdes de la llengua catalana, i ha esdevingut tot un clàssic del repertori teatral català. L’obra va ser estrenada per primera vegada en versió en castellà a Madrid el 27 o 30 de novembre de 1896 al Teatro Español.

Àngel Guimerà i Jorge (Santa Cruz de Tenerife, 6 de maig de 1845 – Barcelona, 18 de juliol de 1924) fou dramaturg i poeta en llengua catalana. La seva extensa obra, notable per unir a una aparença romàntica els elements principals del realisme, el va fer un dels màxims exponents de la Renaixença o “ressorgiment” de les lletres catalanes a finals del segle XIX.

 

Per saber més sobre Terra Baixa, recomenem aquest article de la Viqupèdia en català que està qualificat com a “Article de qualitat” segons els controls de qualitat interns de Viqupèdia. Recordem que només un 0,13% d’articles en català de la Viquipèdia estan considerats “Articles de qualitat”.

Més informació sobre Àngel Guimerà aquí.

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: