Xerrada sobre primers auxilis pels alumnes de 4t

14 04 2011

Aquest dimarts passat, 12 d’abril de 2011, els alumnes de 4t d’ESO van tenir l’oportunitat de gaudir d’una excel·lent xerrada sobre primers auxilis i com actuar davant situacions on la salut d’altres persones es pot veure compromesa.

La Laia, infermera de Vic, i en Josep, bomber de professió, van ser els que van dur a terme l’explicació. Va durar exactament 3 hores (les 3 primeres hores del matí), durant les quals cal destacar que cap alumne es va aburrir ni distreure ni un sol moment. La xarrada va ser excepecionalment interessant, i vam parlar dels seguents temes.

1. Per indroduir el tema, ens van explicar les diferències entre “emergència” i “urgència”.

2. Tot segit, vam partar sobre com s’havia d’actuar davant un accident de trànsit o algun altre accident amb possibles ferits. Ens van plantejar un procediment, del qual destaca que, en primer lloc, cal trucar al 112, tot seguit reconèixer l’entorn per evitar riscos, i finalment actuar fins que arriba asistència.

3. Un cop plantejar això, ens van ensenyar diverses tècniques per assistir una persona ferida o mantenir-la en vida en casos extrems. Ens van mostrar la posició lateral de seguretat (PLC), necesaria per qualsevol persona que ha perdut el coneixament. Vam practicar aquest procediment amb el companys.

4. També ens van mostrar com s’ha de dur a terme un RCP, és a dir, una reanimació manual. Vam practicar-ho amb un maniquí, que es deia Antoni.

5. També vam apendre què és ofegar-se (menjant, per exemple) i com cal actuar si una persona està en aquesta situació.

6. Vam repassar altres tècniques força trascendents, les quals segú que ens sirvaràn d’ajuda quan menys ens ho esperem.

7. Vam acabar la xarrada amb una ronda de preguntes, les quals bàsicament van ser curiositats, anècdotes i altres informacions mèdiques interessants.

Com a valoració general de la xerrada, cal destacar que ens va agradar molt, i la recomenem a qualsevol altre centre de secundària. És imprescindible.

Podeu entrar a la web de Res-Cat (nom de l’empresa) a través d’aquest enllaç: http://www.res-cat.com/

Anuncis

Accions

Informació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: