Xerrada sobre la Maternitat d’Elna, de Assumpta Montellà

26 05 2011

El passat dimecres 27 d’abril, els alumnes de 3r i 4t d’ESO de la SES de Calldetenes van tenir la oportunitat d’assistir a un xerrada encapçalada per Assumpta Montellà, una historiadora de prestigi especialitzada en la guerra civil espanyola i en l’exili. Ha escrit varis llibres reconeguts, dels quals destaquem La Materinitat d’Elna.

Assumpta Montellà

La xerrada es va realitzar a l’auditori de Calldetenes, i va durar no més de 2 hores. L’Assumpta ens va parlar sobre la Guerra Civil Espanyola per situar-nos en context. Tot seguit, va començar parlant de la situació en els camps de concentració francesos de l’exili. Es va introduir a l’història mitjançant varis testimonis, que sabia perfectament de memòria.

La xerrada va ser realment interessant, sobretot tenint en compte que tots els alumnes de 4t acabaven de llegir-se el seu llibre i tothom tenia interès en obtenir més informació i resoldre alguns dubtes. Per això, la xerrada va acabar amb una ronda de preguntes on a més, la autora va proporcionar el seu correu electrònic a tothom qui volgués realitzar preguntes en privat.

Al final vam tenir el privilegi de tenir el llibre firmat per la cèlebre autora.

La Maternitat d’Elna, d’Assumpta Montellà es tracta d’un llibre altament recomenable per saber l’història del nostre poble i tot el patiment i les conseqüències que va comportar la Guerra Civil Espanyola al poble català.

Anuncis

Accions

Information

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: